Profiel

ONTSTAAN EN GROEI

De oorsprong van PMF gaat terug naar 1854 en dat is inmiddels 160 jaar geleden. In dat jaar werd in Oude Pekela een staalverwerkend bedrijf opgericht, dat zich concentreerde op de productie van achterstevens en scheepsroeren van schepen. De afkorting PMF staat voor ‘Pekelder Machine Fabriek’. Het logo van PMF toont het oude dorpswapen van de Gemeente Oude Pekela. In de loop der jaren werden verschillende bedrijven geacquireerd en opgenomen binnen de Groep. Zo noemen we Machinefabriek Roodeschool (1981), Schott Lichtmastenfabriek (1984), Nederland Haarlem, Divisie Masten (1997), CASO Beleuchtungsmasten GmbH (2007) en De Jong Konstruktie Zuidbroek (2011).

oorsprong_PMF

ZES BEDRIJVEN  EN BIJNA 200 MEDEWERKERS
Vandaag de dag kent de PMF Groep een zestal bedrijven en 190 medewerkers, waarvan 50 personen werkzaam zijn met het produceren van stalen masten. De productie van stalen masten vindt plaats bij de vestigingen in Veendam en Burgum. Daarnaast zijn er vestigingen in Uithuizen, Delfzijl, Eemshaven en Zuidbroek. Deze vestigingen zijn actief binnen de (petro)chemische, olie & gas-, offshore, energiesector, food-, papier-, karton-, bio-based industrie en de weg- en waterbouw. Binnen deze industrieën zijn de genoemde vestigingen actief met het ontwerp en de vervaardiging van leidingsystemen, drukvaten en hoogwaardige constructies en voert geïntegreerde projecten en onderhoud uit. Raadpleeg ook de website www.pmfmechanical.nl voor de activiteiten van onze vier zusterbedrijven.

luchtfoto_PMF_Bergum

productievestiging te Burgum

IDENTITEIT
Doordat we bij onze vestigingen in Burgum en Veendam volledig gefocusd zijn op stalen masten, weten we als geen ander wat er gebeurd in de markt. Niet alleen in Nederland, maar ook ver daar buiten. We hebben verstand van zaken, wat zich al uit met een duidelijke offerte, een zorgvuldige engineering en een overzichtelijke tekening. We kunnen teren op een zeer ruime ervaring, waarbij we een hele mooie balans hebben gevonden tussen de productie van grote en kleine aantallen masten volgens maatwerkspecificaties. Middels een klimaatneutrale productie wordt er topkwaliteit geleverd door een enthousiaste groep van gemotiveerde medewerkers en dat met een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. De no-nonsense mentaliteit binnen de gehele organisatie draagt bij aan een snelle levering. Dagelijks met veel enthousiasme werken aan uw masten: passie voor perfectie!

INTERNATIONAAL
PMF opereert niet alleen in Nederland. Bij de mooiste projecten in veel landen van Europa en ver daarbuiten schuift PMF vaak aan tafel om het ontwerp en de levering van stalen masten te bespreken. En daar zijn we best trots op.
overzicht_veendamproductievestiging Veendam

CERTIFICATEN
Uiteraard beschikken we over een kwaliteitsmanagementsysteem, dat is gecertifceerd volgens NEN-EN-ISO 9001. We beschikken over een milieumanagementsysteem dat is gecertificeerd volgens NEN-EN-ISO 14001. De productie van stalen lichtmasten geschiedt onder het CE-certificaat NEN-EN 40-5. Alle lassers zijn gecertificeerd volgens NEN-EN 287 en/of NEN-EN 1418. Alle mogelijke lasverbindingen zijn vastgelegd en beproefd volgens de normen NEN-EN 15609 en NEN-EN 15614.

veelzijdig, maatwerk, kwaliteitMVO
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een van de peilers onder de bedrijfsvoering binnen PMF. Lees hier meer over het MVO-beleid binnen onze organisatie.

OPLEIDING
PMF Stalen Masten is een erkend leerbedrijf. Wij leiden vakmensen op. Dit betekent onder andere dat je zowel in Veendam als in Burgum in een veilige leeromgeving terechtkomt waar voldoende tijd en aandacht is voor jouw begeleiding. Onze interne stagebegeleiders hebben ruime ervaring met het begeleiden van stagiaires en geven een goede ervaring van de praktijk.

 

 

interesse in een product van pmf?

contact ons

Producten van pmf

Nieuws van pmf

04 feb

Wij zien u in 2024 graag op de volgende vakbeurzen!

In 2024 zijn wij met een eigen stand aanwezig op de volgende vakbeurzen: ^Infra Relatiedagen, Hardenberg, Nederland, dinsdag 6 tot en met donderdag 8 februari 2024 ^Light & Building, Frankfurt am Main, Duitsland, zondag 3 tot en met vrijdag 8 maart 2024 ^Ruimte en Licht, Houten, Nederland, donderdag 6 juni 2024 ^Innotrans, Berlijn, Duitsland, dinsdag…

30 jun

PMF Stalen Masten ontvangt certificaat van Netbeheer Nederland (CAM-module)

Op vrijdag 30 juni 2023 ontving PMF Stalen Masten vanuit Netbeheer Nederland een certificaat voor het aanbrengen van een goedgekeurd binnenwerk voor de CAM-module. De CAM-module is een nieuwe standaard aansluitkast, waarmee de verlichting van de lichtmast wordt verbonden met het stroomnet van Liander, Enexis, Coteq, Rendo, Westland Infra en/of Stedin. PMF is in staat…

09 jun

Zomervakantie

De twee vestigingen van PMF Stalen Masten zijn vanwege collectieve bedrijfsvakantie gesloten van vrijdag 4 augustus 2023 tot en met zondag 27 augustus 2023. Vanaf maandag 28 augustus 2023 staan wij weer voor u klaar.