PMF Groep: 50 jaar

Geplaatst op: 01-07-2016

PMF kent zijn oorsprong in 1854. Als fabrikant van achterstevens van schepen werd het bedrijf gesticht in Pekela. De afkorting PMF staat voor Pekelder Machine Fabriek. Het logo toont het oude dorpswapen van de Gemeente Pekela. Later is het bedrijf verplaatst naar Uithuizen. In 1966 werd het bedrijf overgenomen door de heer A.J.H. Slik. Het bedrijf is nog steeds volledig familiebezit van de familie Slik en de familie Renken.

Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de heer H.J.D. (Henk) Slik en de heer H.A. (Erik) Renken. In de afgelopen jaren hebben we niet stil gezeten. Er zijn in de loop der jaren een scala aan bedrijven toegevoegd aan de Groep: Schot Lichtmastenfabriek, Machinefabriek Roodeschool, Nederland Haarlem divisie lichtmasten, CASO Beleuchtungsmasten, De Jong Konstruktie Zuidbroek, Veenstra Glazenborg (gedeeltelijke overname), Noordhof Konstruktiewerken Hellum en Blancke Metaal Zandpol.

Met circa 270 medewerkers bedienen we vanuit Uithuizen, Delfzijl, Zandpol, Zuidbroek, Veendam en Burgum onze gewaardeerde klanten graag en goed.  We zijn actief in de apparatenbouw, constructiebouw, skidbouw, gasleidingen, drukvaten, bruggenbouw, wateroplossingen, mechanisch onderhoud, industrieel onderhoud, trappenbouw en natuurlijk het ontwerpen en produceren van de mooiste masten.

 

interesse in een product van pmf?

contact ons

Producten van pmf

Nieuws van pmf

22 jun

PMF Stalen Masten is lid van Circulair Friesland

Burgum/Veendam – Al sinds jaar en dag heeft PMF Stalen Masten de doelstelling zorgvuldig om te gaan met grondstoffen, hulpmiddelen en afvalstromen tijdens het productieproces van onze masten en portalen. Om onze drang naar een 100% circulaire bedrijfsvoering te intensiveren, zijn we een lidmaatschap aangegaan bij de Vereniging Circulair Friesland. PMF is blij dat dankzij…

22 jun

PMF Stalen Masten aanwezig op de Infrarelatiedagen Hardenberg 2021

PMF is met een eigen stand aanwezig op de Infra Relatiedagen in Hardenberg van 2 tot en met 4 februari 2021. Standnummer 177.

22 jun

Messe Frankfurt annuleert Light + Building 2020 in Frankfurt am Main

In verband met de Covid19-pandemie heeft Messe Frankfurt – samen met haar partners ZVEI en ZVEH – besloten dat de Light + Building 2020 komt te vervallen. De eerstvolgende Light + Building wordt nu georganiseerd van zondag 13 tot en met 18 maart 2022. Meer informatie: https://light-building.messefrankfurt.com/frankfurt/en.html Light + Building, The world’s leading trade fair…