PMF Groep: 50 jaar

Geplaatst op: 01-07-2016

PMF kent zijn oorsprong in 1854. Als fabrikant van achterstevens van schepen werd het bedrijf gesticht in Pekela. De afkorting PMF staat voor Pekelder Machine Fabriek. Het logo toont het oude dorpswapen van de Gemeente Pekela. Later is het bedrijf verplaatst naar Uithuizen. In 1966 werd het bedrijf overgenomen door de heer A.J.H. Slik. Het bedrijf is nog steeds volledig familiebezit van de familie Slik en de familie Renken.

Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de heer H.J.D. (Henk) Slik en de heer H.A. (Erik) Renken. In de afgelopen jaren hebben we niet stil gezeten. Er zijn in de loop der jaren een scala aan bedrijven toegevoegd aan de Groep: Schot Lichtmastenfabriek, Machinefabriek Roodeschool, Nederland Haarlem divisie lichtmasten, CASO Beleuchtungsmasten, De Jong Konstruktie Zuidbroek, Veenstra Glazenborg (gedeeltelijke overname), Noordhof Konstruktiewerken Hellum en Blancke Metaal Zandpol.

Met circa 270 medewerkers bedienen we vanuit Uithuizen, Delfzijl, Zandpol, Zuidbroek, Veendam en Burgum onze gewaardeerde klanten graag en goed.  We zijn actief in de apparatenbouw, constructiebouw, skidbouw, gasleidingen, drukvaten, bruggenbouw, wateroplossingen, mechanisch onderhoud, industrieel onderhoud, trappenbouw en natuurlijk het ontwerpen en produceren van de mooiste masten.

 

interesse in een product van pmf?

contact ons

Producten van pmf

Nieuws van pmf

31 mei

PERSONEEL (METAALBEWERKING) GEZOCHT!

PMF Stalen Masten (35 medewerkers) in Burgum ontwerpt en produceert stalen masten volgens klantspecificatie. Deze masten worden veelal gebruikt voor openbare verlichting, verkeerssignalering, bewegwijzering, camerasystemen en voor de bovenleiding van trams en trolleybussen. Voor de productie van lichtmasten en speciale constructies zoeken wij een: LEERLING LASSER (BBL) PMF Stalen Masten heeft twee plekken beschikbaar voor…

08 feb

PMF Stalen Masten aanwezig op Vakbeurs Openbare Ruimte en Vakbeurs Mobiliteit

PMF Stalen Masten is op 5 en 6 oktober 2022 aanwezig met een eigen stand op de Vakbeurs Openbare Ruimte, die wordt gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht. Op dezelfde dag wordt, eveneens in de Jaarbeurs Utrecht, de Vakbeurs Mobiliteit gehouden.

08 feb

PMF Stalen Masten aanwezig op de Light + Building 2022 in Frankfurt am Main

PMF Stalen Masten is met een eigen stand aanwezig op de internationale vakbeurs Light + Building in Frankfurt. De Light + Building is werelds grootste vakbeurs voor  verlichting en wordt gehouden van 2 tot en met 6 oktober 2022 in Messe Frankfurt. Meer informatie: https://light-building.messefrankfurt.com/frankfurt/en.html Light + Building, The world’s leading trade fair for lighting…