Profiel

H.A. Renken (Erik)

Directeur, PMF Stalen masten

ONTSTAAN EN GROEI

De oorsprong van PMF gaat terug naar 1854 en dat is inmiddels 160 jaar geleden. In dat jaar werd in Oude Pekela een staalverwerkend bedrijf opgericht, dat zich concentreerde op de productie van achterstevens en scheepsroeren van schepen. De afkorting PMF staat voor ‘Pekelder Machine Fabriek’. Het logo van PMF toont het oude dorpswapen van de Gemeente Oude Pekela. In de loop der jaren werden verschillende bedrijven geacquireerd en opgenomen binnen de Groep. Zo noemen we Machinefabriek Roodeschool (1981), Schott Lichtmastenfabriek (1984), Nederland Haarlem, Divisie Masten (1997), CASO Beleuchtungsmasten GmbH (2007) en De Jong Konstruktie Zuidbroek (2011).

oorsprong_PMF

ZES BEDRIJVEN  EN BIJNA 200 MEDEWERKERS
Vandaag de dag kent de PMF Groep een zestal bedrijven en 190 medewerkers, waarvan 50 personen werkzaam zijn met het produceren van stalen masten. De productie van stalen masten vindt plaats bij de vestigingen in Veendam en Burgum. Daarnaast zijn er vestigingen in Uithuizen, Delfzijl, Eemshaven en Zuidbroek. Deze vestigingen zijn actief binnen de (petro)chemische, olie & gas-, offshore, energiesector, food-, papier-, karton-, bio-based industrie en de weg- en waterbouw. Binnen deze industrieën zijn de genoemde vestigingen actief met het ontwerp en de vervaardiging van leidingsystemen, drukvaten en hoogwaardige constructies en voert geïntegreerde projecten en onderhoud uit. Raadpleeg ook de website www.pmfmechanical.nl voor de activiteiten van onze vier zusterbedrijven.

luchtfoto_PMF_Bergum

productievestiging te Burgum

IDENTITEIT
Doordat we bij onze vestigingen in Burgum en Veendam volledig gefocusd zijn op stalen masten, weten we als geen ander wat er gebeurd in de markt. Niet alleen in Nederland, maar ook ver daar buiten. We hebben verstand van zaken, wat zich al uit met een duidelijke offerte, een zorgvuldige engineering en een overzichtelijke tekening. We kunnen teren op een zeer ruime ervaring, waarbij we een hele mooie balans hebben gevonden tussen de productie van grote en kleine aantallen masten volgens maatwerkspecificaties. Middels een klimaatneutrale productie wordt er topkwaliteit geleverd door een enthousiaste groep van gemotiveerde medewerkers en dat met een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. De no-nonsense mentaliteit binnen de gehele organisatie draagt bij aan een snelle levering. Dagelijks met veel enthousiasme werken aan uw masten: passie voor perfectie!

INTERNATIONAAL
PMF opereert niet alleen in Nederland. Bij de mooiste projecten in veel landen van Europa en ver daarbuiten schuift PMF vaak aan tafel om het ontwerp en de levering van stalen masten te bespreken. En daar zijn we best trots op.
overzicht_veendamproductievestiging Veendam

CERTIFICATEN
Uiteraard beschikken we over een kwaliteitsmanagementsysteem, dat is gecertifceerd volgens NEN-EN-ISO 9001. We beschikken over een milieumanagementsysteem dat is gecertificeerd volgens NEN-EN-ISO 14001. De productie van stalen lichtmasten geschiedt onder het CE-certificaat NEN-EN 40-5. Alle lassers zijn gecertificeerd volgens NEN-EN 287 en/of NEN-EN 1418. Alle mogelijke lasverbindingen zijn vastgelegd en beproefd volgens de normen NEN-EN 15609 en NEN-EN 15614.

veelzijdig, maatwerk, kwaliteitMVO
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een van de peilers onder de bedrijfsvoering binnen PMF. Lees hier meer over het MVO-beleid binnen onze organisatie.

NORMCOMMISSIE
NEN_Logo_Lid_NormcommissiePMF is als lid verbonden aan de commissie 353 075 van het Nederlands Normalisatie Insituut. Deze nationale commissie bestaat uit verschillende belanghebbenden (fabrikanten, nutsbedrijven, wegbeheerders, etc), die dagelijks werkzaam zijn met het product ‘lichtmasten’. Tijdens de periodieke bijeenkomsten wordt o.a. gewerkt aan het vaststellen van nieuwe normen en het reviseren van bestaande normen. Het Nederlandse standpunt omtrent belangrijke kwesties wordt via het Nederlands Normalisatie Instituut verwoord richting de CEN (de Europese Normalisatiecommissie).

interesse in een product van pmf?

contact ons

Producten van pmf

Nieuws van pmf

12 jul

WIJ ZOEKEN: constructiebankwerkers/lassers en heftruckchauffeur

WIJ ZOEKEN PERSONEEL!! * CONSTRUCTIEBANKWERKERS/LASSERS * HEFTRUCKCHAUFFEUR PMF Stalen Masten produceert stalen masten voor straatverlichting, verkeersignalering, bewegwijzering, cameraobservatiesystemen en bovenleidingen. Voor onze vestiging in Burgum zijn wij na de bouwvak op zoek naar twee ervaren constructiebankwerkers/lassers. Aan de hand van productietekeningen zet je masten en portalen in elkaar en las je deze af. Daarnaast zoeken…

15 mei

Vacature: Tekenaar / WVB (vestiging Burgum)

Voor onze vestiging in Burgum zijn wij op zoek naar een gedreven AutoCAD-tekenaar met uitbreiding naar werkvoorbereiding. Naast het opstellen van tekeningen en productiedocumenten ben je bezig met het bestellen van grondstoffen en halffabrikaten. De tekenaar/werkvoorbereider voert zijn werkzaamheden uit op het bedrijfsbureau in een gedreven team. PMF Stalen Masten produceert stalen masten in Veendam…

29 mrt

PMF is aanwezig op de vakbeurs Innotrans in Berlijn – 18 t/m 21 september 2018

PMF Stalen Masten heeft ook dit jaar weer een eigen stand op de internationale vakbeurs Innotrans in Berlijn. De InnoTrans is een internationale vakbeurs voor openbaar vervoer, waaronder transporttechnologie, innovatieve componenten, voertuigen en systeemoplossingen. Deze beurs vindt iedere 2 jaar plaats en heeft zich internationaal als platform voor spoorwegtechniek gevestigd. Voor meer informatie, raadpleeg onze website www.innotrans.de….